Een uniek trainings- en opleidingsprogramma

Jongens in hun Kracht®

Gerbrand Martini | Het antwoord wie je bent zit in jezelf

Ik ben ruim 25 jaar actief als professioneel trainer en coach in Martial Arts. Hoewel ik een groot deel van mijn opleiding heb genoten in Europa en Japan, ben ik erachter gekomen dat het antwoord op de vraag wie je bent niet ligt besloten in een ver land, maar in jezelf.

Rust geeft inzicht

Sinds 1992 geef ik les in Tai Chi Chuan en de Japanse Martial Art, Nin-Jutsu. De werkvormen waarmee ik train bieden rust, structuur en inzicht. Dat is ook de basis van mijn trainings- en opleidingsprogramma Jongens in hun Kracht®: een programma van bewustwording van lichaam en geest door middel van bewegen.

Meer dan lesgeven

Naast het lesgeven aan groepen ben ik gecertificeerd in het coachen van kinderen met autistische stoornissen. Tevens geef ik 1-op-1 Jongens in hun Kracht® trainingen aan jongens, meisjes en volwassenen. Mijn achtergrond als docent in het middelbaar onderwijs komt bij de diverse trainingen goed van pas.

Rita Kroeze | Zelfacceptatie is het begin van een nieuwe weg

Rita heeft inmiddels ruim 31 jaar ervaring in de psychiatrie en geriatrie. Die kennis zet ze al meer dan 10 jaar in voor het trainingscentrum. Ze geeft les in Tai Chi Release (Sifu) en begeleidt individuele trajecten.

Je bent goed zoals je bent

Rita gebruikt verschillende Tai Chi Release-oefeningen en Cranio Sacrale-handelingen om mensen tot ontspanning te laten komen. Zelfacceptatie is daarbij een belangrijk gegeven: ‘je bent goed zoals je bent’. Dat heeft Rita ervaren tijdens haar eigen herstelproces, na een lichamelijk en geestelijk zware periode.

Ze coacht mensen in hun kracht te komen door ruimte te scheppen en hen zonder oordeel te begeleiden. Die benadering zet deelnemers in beweging.

Ambassadeurs Jongens in hun Kracht

Mijn naam is Taco Houkema. Ik ben werkzaam als directeur binnen het basisonderwijs en ben op mijn scholen en daarbuiten volop bezig met vernieuwingen in het onderwijs en in de maatschappij. Ik zie steeds meer mensen (ook veel kinderen) vastlopen in de snel veranderende wereld om ons heen en dit doet pijn. Vandaar dat ik op allerlei gebieden van harte initiatieven ontplooi en ondersteun waarbij mensen meer vertrouwen in zichzelf krijgen, zodat ze meer in hun kracht komen te staan. Het “Jongens in hun kracht programma” vind ik een fantastisch opleidings- en trainingsprogramma. Het leert je met behulp van bewegingsoefeningen krachtig te staan en te bewegen en om dit over te brengen op de ander. Zo wordt communicatie en afstemming gemakkelijker. Samengevat zou ik “Jongens in hun kracht” willen omschrijven als: “Een prachtige manier om uit je hoofd (stress) en weer in contact met je lichaam te komen”. Als ambassadeur van de Jongens in hun kracht trainingen, beveel ik dit programma van harte aan!
Om krachtig te leren staan en stappen te kunnen zetten, had ik ervoor gekozen om de 2-daagse training “Jongens in hun kracht” bij Gerbrand Martini en Rita Kroeze te volgen. Tijdens de training heb ik geleerd te gaan staan voor wie ik ben; het laten voelen en verankeren van mijn “eigen” zachte kracht door bewegingsoefeningen. Na deze 2-daagse heb ik mij vrijwel meteen aangemeld voor de 6-daagse training: “Coachen en Bewegen vanuit jouw kracht”. Door de bewegingen van “Jongens in hun kracht” heb ik meer inzicht gekregen in mijzelf en kan ik deze bewegingen dagelijks toepassen voor mezelf en in mijn kindercoachpraktijk “de Goastok” bij ouder-kind, individuele en groepstrainingen. Toen ik door Gerbrand en Rita benaderd ben om ambassadeur te worden, heb ik hier meteen Ja op geantwoord, dat ik het eenieder toewens om zich krachtig te voelen en zich zo te ontwikkelen naar wat hij of zij het liefste wil. Dit is mede mogelijk door dit trainingsprogramma “Jongens in hun kracht” en deze training wil ik van harte aanbevelen en ik wil hieraan graag mijn bijdrage leveren! Hartelijke groet, Anita Kraayenvanger